1. 1.–26.1.2014
   Rondleidingen door de Biodesign tentoonstelling

  2. Wilt u graag meer weten over het ontwerpen met biobeton, slakkenpoep, palmleer en slijkzwammen? Boek dan een rondleiding!

    
  3. Het Nieuwe Instituut biedt voor groepen rondleidingen aan door de tentoonstelling BIodesign.

   Wat is de kruisbestuiving tussen natuur, wetenschap en creativiteit? Dat is de vraag die centraal staat in deze tentoonstelling in Het Nieuwe Instituut. De zoektocht naar integratie van natuurlijke processen in het ontwerpproces is niet van vandaag. Het veranderende klimaat en de groeiende schaarste van grondstoffen zorgen er echter voor dat deze zoektocht aan urgentie wint en onze relatie met de natuur opnieuw gestalte moet krijgen. De eerste even slimme als bruikbare oplossingen bieden zicht op een duurzame toekomst en lijken een  antwoord te bieden op het eeuwige conflict tussen economische groei en duurzaamheid. Zo worden bomen onderdeel van huizen en bruggen, vormen champignons de basis voor verpakkingsmateriaal en groeien tabaksbladeren uit tot patronen voor tegels. 

   In de tentoonstelling zijn meer dan 55 ontwerpen met levende materie te zien. Onze rondleiders vertellen over het ontwerpproces van deze projecten en laten u tal van bijzondere details zien, en voelen. De rondleidingen worden verzorgd door ontwerpers. Ze krijgen niet voorgekauwd wat ze moeten vertellen; elke rondleider maakt zijn eigen keuze in wat hij of zij boeiend vindt om te vertellen en kan rekening houden met uw vragen en interessen. Zo is elke rondleiding weer anders!


   Rondleiding reserveren

   Onze rondleidingen zijn voor groepen van maximaal 15 personen. Het is mogelijk om met meerdere groepen tegelijk het museum te bezoeken en een rondleiding te volgen. Huis Sonneveld kunt u bezoeken met een audiotour. Rondleidingen moeten minimaal twee weken van tevoren worden aangevraagd.

   Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met het Servicecentrum van het Nieuwe Instituut via telefoonnummer 010-4401358.

   Tarieven
   De rondleidingen kosten per groep van maximaal 15 personen (inclusief toegang museum):

   Normaal € 150,-
   Onderwijstarief (VO, MBO, HBO, WO) €75,-

   Zelfstandig groepsbezoek
   U bent van harte welkom om met een groep zelfstandig het museum te bezoeken. Wel verzoeken wij u vriendelijk om ook uw zelfstandig groepsbezoek vooraf bij ons te melden. Zo kunnen wij problemen met overboeking van tentoonstellingen voorkomen.

    
 
 
 
 1. Het Nieuwe Instituut
 2.  
 3. Nederlands Architectuurinstituut (NAi)
 4. Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode
 5. Virtueel Platform, kennisinstituut voor e-cultuur
 1. Museumpark 25
 2. Rotterdam
 1. +31 (0)10 4401200
 2. service@thenewinstitute.nl
 3. hetnieuweinstituut.nl

biodesign