1. 6.10.2013, 13:30–14:30
   Interactieve lezing over biodesign voor iedereen van 8 tot 80

  2. Ben je tussen de 8 en 80 en wil je weten wat je over DNA kunt leren of weten wat je allemaal met biocellulose kan doen? Kom dan zondagmiddag om 13.30 uur naar de interactieve lezing van Nadine Bongaerts. Heb je de smaak te pakken? Aansluitend is er een inloopworkshop op de tentoonstellingszaal waar je zelf biocellulose kunt kweken!
    
  3. Nadine Bongaerts (1988) studeert biotechnologie aan de Technische Universiteit in Delft. In 2010 deed zij mee aan een wedstrijd waarin studententeams van over de hele wereld uitgedaagd worden om bacterien te ontwerpen. De wedstrijd heet de International Genetically Engineered Machines (iGEM) en is een initiatief van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Het team van Nadine eindigde hoog in de ranglijst en won de prijs voor de beste presentatie. Nadine ontdekte dat zij het heel leuk vindt om een breed publiek te betrekken bij ontwikkelingen in de wetenschap.  Sindsdien heeft zij Biotecture samen met Eva Brinkman opgericht en is zij niet meer gestopt met presenteren, discussieren en het ontwikkelen en geven van workshops.

   Zondag 6 oktober geeft zij in Het Nieuwe Instituut een interactieve lezing over biodesign. Wat is synthetische biologie? Hoe snel gaan de ontwikkelingen in de life sciences? Kan DNA synthetisch door een machine gemaakt worden? Wat zijn biomaterialen? Wat kan je er mee? En wat kun je met bioluminiscentie, licht dat door organismes wordt uitgestraald? Waarom is dat handig in de natuur in het algemeen en hoe kan de mens daar gebruik van maken? Nadine laat beelden zien, vertelt, en doet ook proefjes met het publiek. 
    
  Foto door Thierry Schut/1
 
 
 
 1. Het Nieuwe Instituut
 2.  
 3. Nederlands Architectuurinstituut (NAi)
 4. Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode
 5. Virtueel Platform, kennisinstituut voor e-cultuur
 1. Museumpark 25
 2. Rotterdam
 1. +31 (0)10 4401200
 2. service@thenewinstitute.nl
 3. hetnieuweinstituut.nl

biodesign