• Biodesign, DOEN | Materiaalprijs en Dutch Design Week

  1. Vier kunstenaars en ontwerpers die eerder werden genomineerd voor de DOEN Materiaalprijs zijn te zien in de Biodesign tentoonstelling.  Lenneke Langenhuijsen (Wooden textiles) – DOEN materiaalprijs genomineerde 2011, Tjeerd Veenhoven (Palmleather) – genomineerde 2011, Lieske Schreuder (Slakkenpoep) –  genomineerde 2012 en Elena Pereira (in Bloom) –  genomineerde 2012.


    
  2. DOEN Materiaalprijs Expo in Eindhoven tijdens DDW 2013
   De DOEN | Materiaalprijs presenteert tijdens de Dutch Design Week 2013 tien genomineerde en winnende ontwerpen van de afgelopen vier jaar, waaronder Lenneke Langenhuijsen (Wood Textiles) en Tjeerd van Veenhoven (Palmleather). Wat alle deelnemende ontwerpers verbindt is eigen onderzoek naar materialen en technieken, met verrassende en originele ontwerpen als resultaat. De expo in Eindhoven is te zien tijdens de Dutch Design Week (DDW 2013) van 19 tot en met 27 oktober in het Klokgebouw in Eindhoven.

   5e editie DOEN | Materiaalprijs in 2014
   Deze expositie in Eindhoven is tevens de aanloop naar de vijfde editie van de DOEN | Materiaalprijs, die in 2014 zal plaatsvinden in samenwerking met Het Nieuwe Instituut. Onderdeel van deze samenwerking is een fellowship waarin de gelegenheid wordt geboden om verder onderzoek te doen naar materialen en ontwerp. 

   Op 18 december 2013 gaat, op een speciale bijeenkomst tijdens de tentoonstelling Biodesign in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, de nieuwe editie van de prijs van start.

    
 
 
 
 1. The New Institute
 2.  
 3. Netherlands Architecture Institute (NAi)
 4. Premsela, the Netherlands Institute for Design and Fashion
 5. Virtueel Platform, e-culture knowledge institute
 1. Museumpark 25
 2. Rotterdam
 1. +31 (0)10 4401200
 2. service@hetnieuweinstituut.nl
 3. hetnieuweinstituut.nl

biodesign